Omschrijving

Hengelo kent ruim 81.000 inwoners en onderscheidt zich met het jaarlijkse Modespektakel en één van de langste catwalks van Europa als modestad van Oost Nederland. Volgens de laatste (pré-Corona) telling van Locatus (april 2019) trekt de Hengelose binnenstad wekelijks gemiddeld 71.700 winkelpassanten.
Hengelo kent geen beperkingen voor koopzondagen en winkels mogen elke zondag tussen 06:00 en 22:00uur open zijn. Elke laatste zondag van de maand organiseert het centrum management van Hengelo op de koopzondag speciale activiteiten en zijn vrijwel alle winkels ook geopend tussen circa 13:00 en 17:00uur.

De winkel zit in een pand met een authentieke gerestaureerde gevel uit 1890 gelegen in het kernwinkelgebied te midden van de grote landelijke ketens als The Sting, Costes, Specsavers, Open 32, Score, Van Haren en Jeans Centre.  Zie hiervoor ook de locatiepagina.

(Betaald) parkeer voorzieningen zijn nabij alsmede het treinstation. Op de koopzondagen is parkeren op de parkeerplaatsen op het maaiveld gratis.

Het noordelijk deel van de Nieuwstraat waar het pand zich bevindt, is onderdeel van het zgn. kernwinkelgebied van Hengelo. De eerste twee maanden van 2022 zal daarom dit deel van de straat herbestraat worden met warme rode klinkers. Het winkelpand is opgenomen in de cultuurhistorische waardenkaart Hengelo als waardevol pand (geen monument).

Indien u de winkel (kortstondig) wilt huren, neem contact op met Kees Wakkerman, tel: 074-2913 313 of via email: nieuwstraat10@propus.com.

 
VVO circa 315m² (parterre tegenwoordig magazijn, voor 1975 was parterre ook in gebruik als verkoopvloer).
frontbreedte 10meter
pantry eenvoudig keukenblok met koud- en warm water (middels onderbouw boiler) in parterre.
verwarming Remeha Quinta CV (geplaatst sept. 2000). Ketel geplaatst in de parterre, voor Gelu Linea warmtegordijn bij winkelingang en nieuwe Kampmann Ultra  luchtverwarmer (type: 732016, 9kW).
airconditioning Daikin airco unit in entresol, 10kW (maart 2017)
verlichting De winkel is voorzien van 5x HCI-T 150Watt hanglampen met prisma kap en diverse 3-fase spanningsrails met in totaal 49x Lival Shopmaster armaturen voorzien van 70Watt CDM-T gasontladings lampen voor een optimale natuurgetrouwe verlichting. Boven de trap is in januari 2017 een LED-fotoplafond met wolkenpatroon gerealiseerd in de oude daglichtopening.
Verlichting wordt met onderbrekingsschakelaar eenvoudig bediend of automatisch via een Grässlin Talento tijdschakelaar in de meterkast.
plafond vast 2x 12,5mm gips en beton (entresol)
ventilatie actieve afzuiging met een boxventilator van J.E. StorkAir (op dit moment niet aangesloten)
beveiliging winkel voorzien alarminstallatie en nummerbeveiligingssloten voor toilet.
brand Poederblussers en nooduitgang achterzijde winkel.
 
Huur op basis van 2, 5 of 10 jarig contract. Huur per maand of kwartaal vooraf. De huur is vrij van BTW. Huurcontract op basis van modelhuurovereenkomst winkels van ROZ.
Jaarlijkse huurprijsindexatie op basis van CBS CPI reeks alle huishoudens, met basisjaar 2006.