LINKS

Internetbeleggen heeft voor de serieuze en minder serieuze belegger een aantal links gesorteerd op deze pagina. Per link geven wij ons eigen commentaar. Wij maken ook onderscheid tussen Nederlandstalige en niet-Nederlandstalige links. Wij hebben slecht links opgenomen die voor beleggers in internetaandelen en online beleggers handig kunnen zijn.

Nederlandstalig
(door op de naam te klikken wordt een nieuw browservenster geopend)

AEX   De overbekende pagina met alle koersen van (internetbeleggings)fondsen, (internet)warrants e.d. genoteerd op de Nederlandse EffectenBeurs in Amsterdam
Alex   Alex is een 'full-service' broker, waarmee online belegd kan worden op verschillende Europese en alle Amerikaanse effectenmarkten. Alex is een initiatief van Bank Labouchere. Geen miminum orderbedrag!
BCInvestments   Website boordevol handige en gratis informatie voor beleggers
Beleggingsplein   De MeesPierson Warrants pagina van Beleggingsplein, met o.a. de Internetwarrants.
Budget-Net   Website van het Belgische beleggersblad Budget Week
Automatiseringsgids   Technologienieuws van de automatiseringsggids, ook zinvol voor beleggers
IMG Holland   Eťn van de weinige onafhankelijke Nederlandse 'onlinebrokers'. Bij IMG kan men relatief goedkoop handelen in aandelen, opties e.d.. Nadeel is het relatief hoge minimale instapbedrag van NLG 50.000,-
Multiscope   Komt regelmatig met Inter/Mediascope onderzoek over internetgedrag in Nederland. Niet direct van invloed op internetaandelen, die geheel bepaald worden door Amerikaanse gebruikers, maar geeft wel trend.
NCVB   Website van de Nederlandse Centrale Vereniging van Beleggingsclubs
OLM   Nederlands On-Line Marketingbureau met nieuws op onlinemarketinggebied. Niet nieuw, wel Nederlandstalig. Abonneer op de nieuwbrief.
TINE   Website van The Internetworking Event met Nederlandstalig internetnieuws
WH SelfInvest   WH Selfinvest is een Luxemburgse online broker die klanten in staat stelt op 13 Europese en alle Amerikaanse beurzen te handelen. Telefoonorders zijn ook mogelijk (Nederlandstalig), commissie 0,99%

Engelstalig
(door op de naam te klikken wordt een nieuw browservenster geopend)

naam   omschrijving
@Net Index
Inter@ctive week Internet Index of AMEX Internet Index
  Pagina met door Inter@ctive week online en American Stock Exchange geÔntroduceerde Internet Index (symbol: IIX), samengesteld uit 50 internet sleutelbedrijven. Erg handig, met overzicht van belangrijkste internetfondsen. De ISDEX is een meer populaire index. (meer info: klik hier)
Axone   Handige tool (Java) om online berekeningen voor opties mee uit te voeren (Made in Swiss, who cares nowadays)
Bloomberg Nasdaqmovers   Bloomberg's overzicht van de dagelijkse winners en verliezers op de Nasdaqbeurs. Handig
Bloomberg's Netinvestor   Website van Micheal Bloomberg gericht op netaandelen, beetje mager
CeBIT   Website van de grootste Europese technologiebeurs (Messe Hannover)
Comdex   Website van de belangrijkste technologiebeurs
Computerworld   Website met algemeen nieuws op computer en internetgebied
Computernewsdaily   Nieuws over technologiebedrijven onder redactie van 'The New YorkTimes', toch weer af en toe verrassend
C|NET E-Commerce   Nieuwtjes met betrekking tot e-business gebracht door C|NET
C|NET The Net   Pagina met laatste nieuwtjes over Internetaandelen. Relatief zeer snel met nieuwtjes, hebben vast zelf de felbegeerde blauwe schermen van Bloomberg
Cyberatlas   Overzicht met onlinemarketinggegevens van Internet.com
The Doh   Vooral leuke Website met stockpicks, niet speciaal gericht met internetaandelen
Dow Jones Internet Index   Internetindex van Dow & Jones (DJII) waarin 40 Amerikaanse Internetbedrijven zijn opgenomen. Tenminste 50% van de omzet moet direct gerelateerd zijn met het Internet om in de Index te komen, de marktwaarde tenminste $100 miljoen en voldoende handel.
e-business   Website met informatie van ZiffDavis over e-business
Earningscalender   Wesite van SiliconInvestor met de data wanneer de bedrijven met hun kwartaalrapporten komen. Handig
e-Marketer   Overzicht van populaire websites m.b.t bepaalde doelgroepen en veel ander internetmarketingnieuwtjes
Equity Analytics   Goede met informatie over allerhande algemene beleggingszaken
The Fool   In tegenstelling tot zoals de naam zou vermoeden goede website met informatie over Amerikaanse aandelen
Forrester   Onderzoeksbureau met betrekking tot trends. Hoewel veel informatie voor leden is, kan men hier toch veel trends vinden.
Gartner   Onderzoeksbureau met betrekking tot trends. Met name voor leden.
Iconocast   Nieuwtjes via e-mail m.b.t. onlinemarketing, gewoon subscriben, je kunt het altijd nog trashen.
Intetnetstock channel   Onderdeel van Internet.com, totaal gewijd aan Internetaandelen, met alle Internetaandelen, aankondiging IPO's, forums, chat etc. Bezoek waard!
Internetstocknews   Nieuwssite compleet gewijd aan Internetaandelen, met 10 aanraders, totnutoe erg goed. Al zijn de aangeraden Bulletin Board (Penny, Pink Sheets, bijv OTC BB) aandelen meestal niet via onlinetraders te koop.
InvestorForecast   Voorspel de slotindex van de DJIA en win $200, wekelijks. Vergelijk jouw voorspelnauwkeurigheid met anderen, leuke website!
Investor Online   Website doe zich probeert te richten op de online daytrader, zeg maar de particuliere onlinebelegger
IDC Research   Het onderzoeks- en informatiebureau met betrekking tot technologietrends. Hoewel veel informatie alleen voor leden is, kan men hier toch veel trends vinden.
IAB   Homepage van Internet Advertising Bureau, met cijfers over advertentieinkomsten via het internet: spectuculaire groei
InternetNews   Internetnieuw gebracht door internetNews.com
InternetSourcebook.com   Website van uitgeverij Gateway's over met informatie over internetbedrijven en reclame voor hun eigen boeken over internetbedrijven.
Internet World sitestats   InternetWorld overzicht van o.a. Media Metrix's survey van meest bezochte websites, advertenties etc. etc. Zeer nuttige website indien u aandelen heeft in portalaandelen.
Investorguide   Website met allerhande algemene informatie voor beleggers
Investorwords.com   Nuttige website met uitvoerige verklarende woordenlijst van financieel-economische termen
ISDEX   Pagina met door Mecklermedia geÔntroduceerde Internet Index. Erg handig, met overzicht van belangrijkste internetfondsen, wedijvert met @Net Index
Ipo.com   Eťn van de website's met aankondiging en archief van bedrijven die naar de beurs gaan, tevens redelijk omschrijving van bedrijfsprofiel
Ipomaven.com   Erg goede IPO-site (info over beursgangen), met goede bedrijfsbeschrijvingen en fundamentals
KEBDEX   Keith's eigen Internetaandelenindex, sommige mensen willen nu eenmaal hun eigen index. Keith Benjamin is financieel internetanalyst bij BancBoston Robertson Stephens. Deze bank begeleidt de meeste Internet IPO's.
Keith Benjamin   Keith's visie op internetaandelen op de website van internetstocks.com De tegenhanger van de populaire Steve Harmon. Met koop en verkoopadviezen.
Keynote   Stock Trading Performance Index van Keynote Systems. Keynote publiceert regelmatig de transactiesnelheid van diverse online brokers. Keynote is gespecialiseerd in het meten van de prestaties en de snelheid van Internetverbindingen.
Merrill Lynch   Particulieren hebben sinds kort gratis toegang tot de rapporten van Merril-Lynch (erg goed). Alle rapporten zijn in PDF format, dus installeer Adobe Acrobat Reader. Officieel alleen voor Amerikaanse staatsburgers, maar dat hoeft Merill niet te weten.
Nasdaq   De officiŽle pagina van de Amerikaanse Nasdaqbeurs, waar de meeste IT en Internetbedrijven staan genoteerd. Niet Amerikaanse bedrijven op de Nasdaq zijn te herkennen aan de F aan het eind van hun 'tickersymbol', bijv BAANF voor het Nederlandse BAAN
Netinvestor   Website voor de belegger in internetaandelen, veel links. Optmistische kijk op intenetgebied, maar goed onderbouwd met veel externe links
Nielsen//Netratings   Nielsen//Netratings is een concurrent van het meer bekende mediametrix en verzamelt gegevens over internetgebruik. Beleggers kunnen hier kijken hoeveel bezoekers de bekende portals trekken en hoe het Internetgeruik groeit.
Nordby   Website voor beleggers, met leuk beleggersspel, met regelmatige beleggingswedstrijden die hier gevolgd kunnen worden, erg leuk, slim van Nordby en informatief.
Raging Bull   Informatieve website over de Amerikaanse beurs met modelportefeuille
RealNames   Bedrijfsnaamzoekmachine. Deze website laat zien hoe belangrijk een goed www-adres is. Leuk
Red Herring   Online nieuwsblad vol business- en technologieinformatie
RelevantKnowledge   Website van Media Metrix, het onderzoeksbureau m.b.t. onlineshopping. Mediametrix houdt het Internetgebruik bij en meet het bereik van bekende websites. Kijk ook eens naar Nielsen//Netratings.
Searchenginewatch   Overzicht van geschatte bezoekersaantallen van zoekmachines (wij spreken liever van portal) en het aantal pageviews per bezoeker, dus hoe lang weet een zoekmachine/portal bezoekers op haar pagina vast te houden. Zeer nuttige informatie
Sexquotes   Het Internet is snel gemeengoed geworden door sexsites. Hier ontmoet de financiŽle webwereld de onlinesexwereld. Wat je er ook van denken mag, wel slim bedacht commercieel gezien.
Silicon Investor   Website met informatieuitwisseling over technologieaandelen
The IndustryStandard   Online nieuwsmagazine over de internet economie, met eigen internet economy index
Steve Harmon   Steve Harmon geeft hier dagelijks zijn visie op Internetaandelen. Goede informatiebron
Stocksplits calendar   Overzicht van aandelensplitsingen door Yahoo! Bij aangekondigde splitsingen stijgen veel Internetbedrijven vaak.
Telecomfactbook   Welke telecombedrijven gaan het maken na 2000? (KPN Telecom is nog steeds een kleine jongen) Niet echt van belang voor internetbedrijven. In veel internetfondsen zijn ook telecombedrijven opgenomen.
Transium.com   Goed overzicht en archief van artikelen uit allerlei tijdschriften en kranten, uiteraard samengevat (uit juridische overwegingen). Ontzettend handig.
Wall Street Interactive   Wall Street Journal interactive: digitale versie van Wall Steet Journal
Webopaedia   Online encyclopedie van Internet.com voor internet- en computertechnologietermen. Erg handig
Worldmarkets   Wat doen de beurzen over de rest van de wereld. Handig overzicht. Internetaandelen zijn realtief ongevoelig voor de overige markten, alleen korte termijn effecten
Yahoo Internetnews   Overzicht van Internetnieuws gebracht door Yahoo!
Y2K   Wij denken niet dat het jaar 2000 zo'n impact heeft, maar voor de zekerheid, alles over het jaar 2000, van onheil tot feestjes op deze website
Zona Research   Website met informatie en adviezen over de internetbedrijven, met aardige gratis online documenten.

 

Boeken die wij beleggers in Internetaandelen kunnen aanraden, (u kunt de Engelstalige boeken online bestellen bij Amazon, het prijsvoordeel kan oplopen tot 50% in vgl. met Nederlandse boekhandels!):

In association with Amazon.com
Bestel bij
Amazon
Extraordinary Popular Delusions and the Madness of Crowds & Confusion de Confusiones
auteur: Mackay/De La Vega
taal: Amerikaansengels
Twee beleggersklassiekers in ťťn, De La Vega beschrijft de massahysterie rond de tulpenbollenprijs in 1634 in Holland. De huidige hausse in Internetaandelen wordt vaak vergeleken met deze 'tulipomania'. Onvoorstelbaar, maar helaas bestaat er geen Nederlandse vertaling van Confusion de Confusiones.
In association with Amazon.com
Bestel bij
Amazon
The Fortune Sellers
auteur: William A. Sherden
taal: Amerikaansengels
Leuk boek voor mensen die denken dat ze koersen kunnen voorspellen, of die in de weer gaan met technische analyse of andere onzinnige(red.) methoden om de markt te verslaan.
In association with Amazon.com
Bestel bij
Amazon
The Electronic Daytrader
auteurs: Marc Friedfertig, George West en George Piecznik
taal: Amerikaansengels
Daytrading is een relatief nieuw fenomeen voor particulieren en is ontstaan door de lage commissietarieven die bij online brokers als E*Trade, Datek, of Schwab worden gehanteerd. In plaats van aandelen als lange termijn belegging te zien, beleggen veel Amerikanen voor de korte of zeer korte termijn: "daytrading". Er zijn naar schatting 50 miljoen Amerikanen die via online brokers beleggen, dit verklaart deels de grote volatiliteit in bijv. Internetbedrijven (Onderschat de macht van deze daytraders op de koersen niet, alleen al bij Schwab hebben particulieren 350 miljard dollar uitstaan). Dit boek biedt een leidraaad bij speculatiestrategieŽn en timing. Leuk boek en bestseller in de VS.

Bestel bij
Amazon
The Experience Economy
Auteur: B. Joseph Pine e.a.
taal: Amerikaansengels
 

Bestel bij
Amazon
The Gorilla Game
Auteur: Geoffrey Moore e.a.
taal: Amerikaansengels
Indien u in 1986 $10.000 had belegd in Microsoft, was dit nu $ 2.000.000 geweest. Veel beleggers zoeken de Microsoft onder de Internetaandelen, hoewel veel Internetaandelen al spectaculaire koerswinsten hebben laten zien (vgl Yahoo!, Amazon, America Online). Dit boek was een bestseller in de VS in 1998. Er zijn vele van dergelijke 'marketingachtige/How to get (the author) rich' boeken, maar deze springt er in zijn 'klasse' uit en specialiseert zich in de high-tech markt.
In association with Amazon.com
Bestel bij
Amazon
Investment Biker
auteur: Jim Rogers
taal: Amerikaansengels
Gewoon leuk reis/beleggingsboek, met Jimmy Rogers eigenzinnige methode waarop hij beleggingsbeslissingen neemt. Slaat niet echt op Internetaandelen, maar zijn manier van beleggen spreekt ons gewoon aan :-))

Bestel bij
Amazon
Trading Online; A Step-by-Step Guide to Cyber Profits
auteur: Alpesh B. Patel
taal: Amerikaansengels
Gids voor onlinebeleggers, met stap-voor-stapuitleg en technieken m.b.t. beleggen via het Internet. Richt zich op de beginnende (online)belegger. Voor wie al enige ervaring heeft in het gebruik van Internet als hulpmiddel bij beleggen raden wij "The Electronic Daytrader aan"
Nederlandstalig Rages en Crashes
auteur: Jaap van Ginneken
taal: Nederlands
Jaap van Ginneken is massapsycholoog en beschrijft op luchtige wijze de wereld van de beurzen en opkomst/neergang van producten.

 

Al het commentaar is louter subjectief en geeft slechts de persoonlijke mening weer van de redactie van internetbeleggen.com. Indien u links wilt toevoegen of opmerkingen heeft kunt u een e-mail sturen naar: mail@internetbeleggen.com