WELKOM BIJ INTERNETBELEGGEN English visitors: click here

Nieuwe Internetbedrijven toegevoegd! (Nu 94 internetbedrijven beschreven!)
Marimba, Starmedia Network en Rhythms NetConnections

 

PROPUS in SEATTLE
(Lees hieronder het speciale verslag)



 
 
 

Waar belegt het ING Internetfonds in? klik hier.
ING mei '99
Waar belegt het OHRA Internetfonds in? klik hier
OHRA juni '99
Seattle verslag deel II
week 29: 19 - 23 juli 1999
Microsoft Online
De grootste bijdrage aan de omzet van Microsoft moet komen van de traditionele producten zoals Windows NT en de Officepaketten, zodat we Microsoft niet echt beschouwen als een Internetbedrijf. Gedurende mijn verblijf in Noordwest Amerika heb ik afgelopen weekend een bezoek kunnen brengen aan de global network operationsafdeling van Microsoft op hun eigen campus in Redmond. Een bezoek aan dit centrum geeft aan hoe IT de bedrijfsvoering verandert. Het complete netwerkbeheer en alle websites van Microsoft worden vanaf een centrale ruimte beheerd, die eruit ziet als een aandelen tradingroom of Houstoncontrol. Met meerdere OC-48 glasvezellijnen (circa 2,4 Gbps) is de verbinding met het Internet bij Microsoft gegarandeerd. Vanuit deze centrale locatie worden ale gegevens van alle Microsoftkantoren, ook die in Amsterdam beheerd en gebackupped (dagelijks in totaal 17 Terabyte!). Overigens is een aardig detail dat Microsoft zelf al volop Windows 2000 gebruikt en volgens de beheerders een belangrijke stap vooruit is. Indien het hier vlekkeloos werkt, hoeven we niet bang te zijn voor resultaten van Microsoft in 2000 wanneer dit besturingssysteem op de markt komt.
Welke Internetstrategie Bill Gates in petto heeft is nog onduidelijk, onlangs heeft hij Sidewalk de reisinformatiesite van MSN verkocht aan Ticketmaster (TMSC). Of dit het eerste deel is van het cashen van het Internetdeel van Microsoft. De grootste trekkers zijn op dit moment Expedia, een van de meest bezocht online reisbureaus en gratis e-mailservice Hotmail, dat Microsoft vorig jaar nog voor $400 miljoen kocht en waarvan de marktwaarde nu over de $1 miljard wordt geschat. In welke richting Microsoft haar imperium online wil uitbouwen is nog onduidelijk.
Kees Wakkerman

mail de redactie


    Hoe beleg ik zelf via Amerikaanse Brokers. Internetbeleggen.com legt u stap voor stap uit hoe beleggen via een Amerikaanse broker in z'n werk gaat. klik hier

Portfolio OHRA Internetfund van 1 juni online!!!


BEDRIJFSNIEUWS 19 juli - 23 juli 1999

19 juli

Microsoft kwam net met geweldig sterke kwartaalcijfers. De winst steeg met 62%, met name door de sterke verkoop van het Office2000 pakket. In totaal kwam de winst uit op het ongelooflijke bedrag van $2.2 miljard! De omzet groeide met 39% tot $5.76 miljard, in een kwartaal dus. Die hele rechtszaak tegen Microsoft heeft vooralsnog geen enkel effect. Wij vinden het onvoorstelbaar dat zo'n groot bedrijf nog zulke groeicijfers kan laten zien. Ook lazen wij dat het bedrijf de magische grens van $500 miljard marktkapitalisatie heeft doorbroken. Dat verdient heel Nederland nog niet eens. 

Wij zijn echter vooral benieuwd naar het Internetgedeelte en ook daar is groot nieuws voor ons Internetbeleggers. Microsoft gaat misschien een apart aandeel naar de beurs brengen waar het hele Microsoft Internetgebeuren in ondergebracht gaat worden. Dat wordt dan meteen een belangrijk Internetaandeel want Microsoft trekt miljoenen bezoekers per maand naar de eigen sites. De MSN portal is weliswaar niet opwindend maar geeft ook toegang tot allerlei interessante downloads en andere zaken. Bovendien is de portal in heel wat talen verkrijgbaar (de link gaat naar MSN Nederland). 

Hoe irritant Bill Gates ook mag zijn, ergens moet men hem toch bewonderen. 

20 juli

Moeilijke dag op Wallstreet. Eigenlijk alleen maar goede kwartaalcijfers maar ook enorme winstnemingen. Men kiest eieren voor zijn geld. Vergeet niet dat we al een hele sterke run hebben gehad in de eerste helft van het jaar. Microsoft gaf echter aan dat er wellicht wat vertraging komt in de tweede helft. Dit soort uitspraken horen we ook van andere bedrijven maar het Internet bepaalt zijn eigen gang en moet steeds meer los worden gezien van de 'gewone' economie. De IPO's doen het nog altijd zeer goed en we kijken ook met spanning uit naar MP3.com. In de tweede helft van dit jaar verwachten wij veel nieuws op het gebied van breedband Internet en Internet buiten de PC om. Het duurt niet lang meer voordat Internet overal en altijd aanwezig is. Veel mensen kunnen zich dat niet voorstellen maar zo is de televisie ook begonnen en die is niet eens interactief. Over televisie gesproken: we lazen dat ook die steeds meer met het Web verbonden raakt. In Seattle is er dagelijks een HomeShopping programma dat via grote buttons op het scherm naar het Internet verwijst. Binnenkort zijn deze buttons ook echt verbonden met de homepages van bijvoorbeeld Amazon. Voor ons beleggers was het vandaag treurig maar de lange termijn ziet er nog altijd zeer veelbelovend uit. Wij blijven u op de hoogte houden.

21 juli:

Licht herstel vandaag maar niet echt overtuigend. Vandaag kwam MP3.com naar de markt en het aandeel verdrievoudigde meteen. Bij MP3 kunt u MP3 muziekbestanden ophalen en op uw eigen PC afspelen. De site levert echter geen muziek van bekende artiesten, alleen van bands die nog ontdekt moeten worden. Toch zit er toekomst in: het is de nieuwe manier van muziek verkopen. We hebben er al eerder over geschreven trouwens.

Over MP3 gesproken: deze kunt u afspelen met de RealPlayer van RealNetworks. En u bent niet de enige die de RealPlayer heeft gedownload: zo'n 70 miljoen mensen hebben dat al gedaan en dat is te zien aan de kwartaalcijfers die erg goed waren. Het aandeel staat ook een stuk hoger nu. Steeds meer mensen krijgen een snelle Internetverbinding waardoor het steeds interessanter wordt om films en muziek over het Internet af te spelen. Lijkt ons niet erg gunstig voor CD-winkels en videotheken. En ja hoor, we hadden het er al eerder over : de Freerecordshop zit eindelijk ook op het Internet. Klikt u hier maar eens. Het eerste dat ons opvalt is dat de Nederlandse site geheel in de Engelse taal is opgesteld. Wat is dat nu? Men richt zich met de NL site toch op de Nederlandse markt? De gemiddelde bezoeker van de Freerecordshop verwacht toch in het Nederlands te worden toegesproken? Wat een fout! Het bedrijf Netgate heeft de site ontwikkeld. Wij vermoeden dat men gewoon de al bestaande systemen uit de platenindustrie online heeft gezet. Veel te veel moeite om alles in het Nederlands te vertalen. Zelfs de tips zijn in het Engels. De grote toegevoegde waarde zit hem in de taal, die de toegankelijkheid verhoogt. Wij krijgen ook vanuit Belgie positieve mails over het feit dat we de eigen taal hanteren. Het hele zaakje is gewoon gekopieerd van een Engelse collega. Goedkoop en het heeft niets met echte E-commerce te maken. Eeen dikke onvoldoende voor de FreeRecordshop dus. Wij kunnen niet langer uitsluiten dat Propus binnenkort met een Nederlandstalige muziekwinkel komt. Leve MP3 en leve onze eigen taal.

Stuur ons eens een mail: mail@internetbeleggen.com

 

 

Advertising Management by IP Netvertising (+32 2) 679 54 00

by IP Netvertising